about

私と私の作る石けんについて

  • 2020年2月に石鹸教室に初めて行き、翌月から自分で石鹸を作り始めました
  • 生の植物、ナッツ、大豆(発酵していれば大丈夫です)を食べるとアレルギーが出ます。軽い金属アレルギーもあります。石けんにすると意外と大丈夫だったりするかもしれませんが、わかりませんので油やオプションは少し制限したり、様子を見てチャンレジしたりしています
  • アレルギーは激しいですが肌は強いので、石けんの使い心地に少し鈍感かもしれません
  • 発熱するオプション以外は、CPOP(コールドプロセスオーブンプロセス法)で作っています
  • 2020年6月からsoap challenge clubに参加しておりまして、できるだけエントリーしていきたいと思っています
  • 英語は99%Google翻訳だよりです。あまりに変だったらご指摘ください
  • 販売する予定も教室を開く予定もありません。特に家族のために作っているわけでもありません。完全な趣味ですので、見ていただけることや感想・共感が何よりのやりがいです。ありがとうございます



ここで作業しています。ペットは石鹸作りのときは別の部屋にいるようにしましょう


About me and my soap

  • I went to the soap class for the first time in February 2020 and started making soap myself the following month
  • Eating raw plants, nuts, and soybeans (it’s okay if fermented) causes allergies. There is also a mild metal allergy. It may be surprisingly okay to use soap, but I do not know, so I am limiting the oil and options a little, and I am watching the situation and cheering up
  • My allergies are severe, but my skin is strong, so I may be a little insensitive to the feeling of soap
  • Except for the option to generate heat, it is made by CPOP (Cold Process Oven Process Method).
  • Since June 2020, I have participated in soap challenge club, so please enter as much as possible.
  • English is 99% better than Google Translate. If it’s too weird, please point out
  • I have no plans to sell or open a classroom. I am not making it especially for my family. It’s a complete hobby, so it’s the most rewarding thing to see and feel/empathy. Thank you